Sunday 1 December 2013

Blitz circular / Flash ring light DIY

 Acesta este un blitz circular de macro, dar e suficient de puternic si pentru portrete.
   Totul a pornit de la pasiunea pentru macro-fotografie.
 La acest nivel de fotografiere campul de profunzime (DOF) este foarte mic si trebuie sa micsorezi diafragma, dar atunci ai nevoie de mai multa lumina, problema usor de rezolvat cu un blitz circular. 
 

Constructie
    L-am construit dintr-un aparat vechi pe film al carui carcasa am taiat-o pe jumatate, 1x PC sync, 2 carcase de CD-uri, 2x lampi de blitz, si am adaugat un condensator la montajul existent in Argus, + un circuit de protectie la supratensiune pentru aparatul digital.
    Cel mai greu a fost sa demontez lampile de blitz si sa le fixez pe inelul de plastic ca sa functioneze corect si fara sa ia foc ceva.
    Dar cel mai important element din constructie este circuitul reductor de tensiune. Fara el sunt mari sanse sa prajesti DSLR-ul. Daca ai un blitz vechi nu il folosi la aparatul digital fara adaptor safe sync hot shoe sau alt fel de protectie la voltaj inalt.

Primele teste














La inceput voiam sa pun 2 lampi de blitz separat, dar din cauze necunoscute nu a declansat la test, asa ca am incercat alta varianta (ambele impreuna) si a mers.













    Apoi am avut mari probleme cu circuitul de protectie (facut de mine) prima zi a mers apoi nu. Pana la urma am construit altul (nu stiu de unde am avut rabdare).
  
Produsul final
  Se monteaza pe orice obiectiv pana la diametrul maxim de 72mm cu ajutorul inelelor de la  sistemul de filtre Cokin.












Iata si ce stie sa faca:
Foto de mai jos e facuta la diafragma de f22 Iso100 timp 1/80 !!! E super clara, cu aparatul tinut in mana, foarte usor de facut cu acest blitz, iar umbra lasata este foarte fina.














Desi arata si functioneaza fantastic...multa munca, praf, scantei fum si bataie de cap, asa ceva nu vreau sa mai fac prea curand.

La revedere!

No comments:

Post a Comment